آرشیو خبرها

آغاز عملیات اجرایی طرح " هرکارخانه یک مدرسه " با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش
آغاز عملیات اجرایی طرح " هرکارخانه یک مدرسه " با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان میبد، " مهر الله رخشانی مهر " در مراسم عملیات اجرایی طرح " هرکارخانه یک مدرسه " به پیشنهاد آیت الله اعرافی و افتتاح دبستان خیری یاس سرام میبد اظهار داشت : اجرای سند تحول بنیادین هدف اصلی وزارت اموزش و پرورش است و تاکنون برنامه های زیادی برای اجرای آن تدوین شده و ۶ زیر نظام برای اجرای این سند تحول تعریف شده که یکی از آنها، زیر نظام فضا و تجهیزات آموزشی است.
وی افزود : این زیرنظام به اجرا نزدیک تر است چون به راحتی می توان دید که آثار اجرایی شدن سند تحول در این مدرسه رعایت شده است .
رخشانی مهر گفت : مهم ترین بخش و شاه کلید برنامه زیرنظام فضا و تجهیزات، هویت بخشی به فضاهای معماری است که در سند تحول معماری ایرانی اسلامی مورد تاکید این زیرنظام است .
وی منظور سند از معماری ایرانی اسلامی را ساخت مدارس بزرگ همراه با مشاعات عنوان کرد و افزود : منظور مدرسه با کلاس درس بزرگ نیست بلکه مدرسه با کلاس درس استاندارد به همراه مشاعاتی مثل نمازخانه، آزمایشگاه ، سرایداری و ساختمان مدیریت در آن دیده شده است .
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه به ساخت مدارس مستحکم تاکید کرد و گفت : یکی از اولویت های وزارت آموزش و پرورش در ساخت مدارس رعایت چهارچوب و برنامه ریزی هم در حوزه سازه و هم در حوزه معماری است.
رییس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس اضافه کرد: یکی از اقدامات مبتنی بر سند تحول بنیادین، هویت بخشی معماری - ایرانی اسلامی مدارس است تا با روح حاکم بر مدارس هماهنگ باشد.
رخشانیمهر افزود: محصول کار ما که همان "مدرسهسازی" است باید بالاترین کیفیت را داشته باشد تا بتوانیم با هویتبخشی به معماری مدارس، از معماری ایرانی اسلامی بهره بگیریم.
رخشانی مهر با اشاره به اینکه استان یزد سطح مشارکت بالایی در ساخت مدارس دارد گفت : سعی داریم مدارس بزرگ با مساحت بالغ بر 15 هزار مترمربع که شامل مقاطع ابتدایی متوسطه اول و دوم باشد و در هرکدام 2 هزار نفر مشغول به تحصیل شوند احداث گردد تا استان یزد به عنوان الگو برای سایرین قرار گیرد .
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان تاسیس مجمع خیرین مدرسهساز کشور در سال ۷۷ گفت: تاکنون ۳۰ هزار خیر مدرسه ساز در سراسر کشور عضو این مجمع هستند.
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته از سوی خیران مدرسهساز ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای این منظور اهدا شده و با اجرای پویش طرح آجر به آجر تلاش می شود تا این فرهنگ در بین تمام اقشار جامعه و سازمانها مختلف نهادینه شود.
رخشانی مهر از 25 برنامه تحولی وزارت آموزش و پرورش دو برنامه سیستم تحولی مشارکت های مردمی آجر به آجر و استقرار نظام مکان یابی مدارس مبتنی بر تحولات جمعیت شناسی را از زیرنظام نوسازی مدارس عنوان کرد .
وی همچنین از توجه ویژه مردم شریف شهرستان میبد در موضوع مدرسه سازی و حوزه آموزش قدردانی کرد و این دلسوزی مردم برای حوزه تعلیم و تربیت را ارج نهاد .
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد نیز در ادامه افزود : یکی از الزامات مهم در مسیر اجرایی شدن سند تحول بنیادین موضوع فضای آموزشی، تجهیزات و فناوری است که بستر مناسبی را برای کیفیتبخشی آموزش و پرورش فراهم می نماید.
" عباسعلی دانافر " گفت : علی رغم تلاش های زیادی که در این حوزه صورت گرفته هنوز مشکلاتی همچون مدارس غیر استاندارد ، مستهلک وغیر ایمن در استان داریم حدود ۳۰درصد از مدارس استان فرسوده هستند و در مناطق نوساز شهری به ویژه در حوزه مسکن مهر نیاز مند به ساخت مدارس جدید هستیم.
وی با اشاره به اینکه استان مهاجر پذیری هستیم افزود : علاوه بر این رشد ۳/۸درصدطبیعی جمعیت را هم داریم و مدارس موجود کفاف جمعیت دانش آموزی موجود را هم نمی دهد.
دانافر تصریح کرد : به شدت به ساخت فضاها و سالن های ورزشی به ویژه برای مدارس دخترانه نیاز داریم و میانگین عمر هنرستان های ما ۳۵ سال است و با کمبود شدید کلاس درس وکارگاه در هنرستان ها مواجه هستیم.
وی با توجه به اینکه استان یزد از نظر سرانه فضا و تعداد فضاهای آموزشی وضعیت مناسبی دارد گفت : سرانه زیر بنای آموزشی و پرورشی استان یزد ۸/۸ مترمربع است که بیشتر از متوسط سرانه کل کشور ۵/۸متر مربع است می باشد .
دانافر خاطر نشان کرد : تعداد زیادی از این فضا های آموزشی در روستاها، در حاشیه شهرها و در بافت سنتی و در مناطق خالی از سکنه است که از آنها بهره برداری نمی شود.
دکتر میرمحمدی نماینده مردم شریف میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از بانیان ساخته شدن اماکن آموزشی، گفت: آنچه آمال و آرزو در محور آموزش و پرورش برای پیشرفت و ارتقای کمی و کیفی در همه عرصه ها وجود دارد، در میبد امکان پایلوت شدن را دارد.
وی افزود: نیروی انسانی، فضای فیزیکی، هم دلی و هم افزایی، مدیران دلسوز آموزش و پرورشی، منابع مالی و هر آنچه برای پایلوت کردن هر طرحی در کشور در این محور نیاز است، در میبد وجود دارد و از مدیران بالادستی آموزش و پرورش می خواهم که این موضوع را جدی بگیرند.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد با اشاره به وجود زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری طرح تحول آموزش و پرورش در میبد و لزوم ورود تمام قد مسئولین مربوطه به این محور، ادامه داد: به نوعی در حق میبد در موضوع ساخت پروژه های خیری ناحقی صورت می گیرد و ما انتظار داریم وقتی خیرین پای کار ساخت و ساز مدارس هستند، دولت نیز سهم خود یا پنجاه درصد حق خود را پرداخت کند.
وی با اشاره به این موضوع که در طرح آجر به آجر، ما آجرهای خود را گذاشتیم و دولت باید لطف کند و آجرهای خود را بگذارد، گفت: در جلسات و بررسی های زیادی که در محور اوقاف و امور خیریه داشتیم، گلهمندی وجود دارد که اموزش و پرورش ما پای کار است که زمین وقف را دریافت کند تا با کمک خیرین مدرسه بسازد، اما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که مسئولین آموزش و پرورش کشور باید پای کار حل آن بیایند.
دکتر میرمحمدی: باید انصافا از معلمین و دانش اموزان میبدی تشکر کنیم، که از لحاظ علمی و اعتقادی و اخلاقی در سطح کشور ممتاز هستند، از مدیر کل اموزش و پرورش هم می خواهم به این نقطه قوت میبد نگاه ویژه کنند.
در ادامه "جواد ذاکر" مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان از تشریف فرمایی آقای رخشانی مهر معاون وزیر آموزش و پرورش کشور و هیأت همراه به استان یزد و شهرستان میبد تقدیر و تشکر نمودند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد در ادامه اظهار داشت : جا دارد تشکر ویژه داشته باشم از حضرت آیت الله اعرافی به جهت توجه خاص و همه جانبه ایشان در پیگیری مسائل آموزش و پرورش به ویژه بحث مکان های آموزشی که به جد در شورای آموزش و پرورش میبد پیگیر هستند.
جواد ذاکر با اشاره به پویش مردمی " آجر به آجر " خاطرنشان نمودند ، در شهرستانی هستیم که مجموعه مسئولین شهرستان به ویژه آقای فلاح فرماندار شهرستان و تیم مدیریتی آموزش و پرورش در بحث آموزش و پرورش و ایجاد فضاهای آموزشی پای کار هستند و گام به گام با ما همراه هستند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد گفت: سال قبل تا الان میانگین پروژه های شهرستانی و ساخت فضاهای آموزشی هر شهرستان 5 آموزشگاه بوده ولی در شهرستان میبد 20 پروژه داشتیم که در حال انجام می باشد و همه هم خیری است و ما هم متعهد هستیم که به همان نسبتی که پروژه ها شروع می شود ما هم در تکمیلش سعی و تلاش داشته باشیم.
حسین فلاح فرماندار میبد ضمن عرض خیرمقدم و تقدیر و تشکر از همه افرادی که در این امر خیر مشارکت داشته اند گفت : شهرستان میبد طبق برنامه مصوب شورای آموزش و پرورش که می بایست هر سال 10 آموزشگاه احداث شود در حال حاضر ما 3 یا 4 مدرسه جلوتر هستیم و این نکته مثبتی برای منطقه است.
فرماندار میبد خاطرنشان نمود در حال حاضر 9 آموزشگاه خیری آماده و در حال ساخت می باشد که نیاز به مساعدت و همکاری بیشتر دولت و سازمان نوسازی مدارس کشور دارد.
فرماندار میبد با اشاره به پروژه بزرگ اردوگاه دانش آموزی آیت الله خامنه ای بنستان گفتند:
اردوگاه آیت الله خامنه ای بنستان بدون یک ریال اعتبار دولتی ، با مشارکت و همکاری مردمی و خیری در حال تجهیز و بهسازی می باشد که می تواند نیازهای منطقه ، استان و حتی کشوری را برآورده سازد.
در ادامه محسن موحدی فرد مدیر آموزش و پرورش میبد با عرض خیر مقدم به میهمانان طی سخنان کوتاه گفت :
طرح " هر شرکت و کارخانه یک مدرسه " که با ابتکار و پیشنهاد آیت الله اعرافی امروز رونمایی می شود می تواند مکمل طرح کشوری " آجر به آجر " قرار گیرد و شهرستان میبد و استان یزد در زمینه ساخت و ساز و بهسازی مدارس پتانسیل آن را دارد که انشاءالله اتفاقات خوبی بیافتد.
ایشان در ادامه افزودند ، در شورای آموزش و پرورش میبد آیت الله اعرافی دستور و فرمایشی داشتند که ، همه ادارات و دستگاه های میبد باید یک پیوست آموزش و پرورش داشته باشند و به هر نحوی که می توانند آموزش و پرورش را یاری کنند که الحمدلله تا کنون همه ادارات همراه و پای کاربا آموزش و پرورش بوده اند.
مدیر آموزش و پرورش میبد با اشاره به بیانات آقای دکتر میرمحمدی نماینده میبد در مورد همکاری و انجام تعهدهای 50-50 دولت در امر مدرسه سازی این قول را دادند که "طرح هر شرکت و کارخانه یک مدرسه" را کمتر از مدت 10 سال که مصوب گردیده عملیاتی کنند.
ایشان خاطرنشان نمودند که ما در سال جاری قرارداد 9 آموزشگاه خیری را بستیم و خیرین مدرسه ساز ما در صف مدرسه سازی قرار دارند که مشکل کمبود زمین داریم ، امیدواریم با مساعدت اداره اوقاف و بحث پذیره اوقاف این مشکل هم رفع شود.
موحدی فرد در پایان صحبت هایشان از آقای رخشانی مهر معاون وزیر و رییس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس کشور درخواست نمودند که اعتبار لازم جهت ساخت و تکمیل استخر دانش آموزی میبد در اختیار شهرستان قرار گیرد تا انشالله آرزوی دیرینه 25 هزار دانش آموز و 3500 نفر از فرهنگیان شاغل و بازنشسته تحقق یابد.
لازم به ذکر است در راستای اجرای سند تحول بنیادی و برش منطقه ای گام دوم انقلاب اسلامی " طرح یک شرکت یک مدرسه " در شهرستان میبد به پیشنهاد حضرت آیت ا... اعرافی امام جمعه شهرستان میبد رونمایی شد و در ارتباط با همین مراسم پیامی صادر نمودند که توسط حجت الاسلام و المسلمین حسنی امام جمعه موقت میبد قرائت شد. متن پیام آیت ا... اعرافی به شرح ذیل می باشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
مقدم همه شرکت کنندگان در مراسم مبارک افتتاح آموزشگاه یاس سرام و رونمايي طرح هر شرکت یک مدرسه بويژه مهمانان ارجمند از یزد و تهران را گرامی می دارم و حضور جناب آقاي دکتر رخشانی مهر ریاست ارجمند سازمان نوسازی مدارس کشور و همه مسؤلان و خیرین محترم و ارباب صنعت و نیک اندیشان خیرمقدم می گویم.
شاخص رشد و تعالی جامعه و نشان گر آینده روشن هرجامعه ای جایگاه و منزلت و اهتمام به آموزش و پرورش است و تحقق اهداف وراهبردهای والای سند تحول و شتاب پیشرفت اموزش و پرورش درگرو اهتمام ویژه مسؤلان و مردم و خانه و جامعه به این نهاد مهم علمی و فرهنگی است وآموزش و پرورش بدون مشارکت گسترده مردمی نمی تواند برمشکلات فائق آید.
تامین زیرساختهای لازم سخت افزاری و نرم افزاری آموزش و پرورش وظیفه ای است که بفضل الهی ملت شریف ایران و خیران و نیک اندیشان در آن خوش درخشیدند و استان فرهنگ پرور یزد و شهر خورشید و میبد دراین زمینه پیشگام بوده اند و نمونه آن طرح بیش از یک صد و پنجاه مدرسه در ده سال توسط خیرین است که از سال ها قبل طراحی و اقدام شده است و نیزآغاز طرح هر شرکت یک مدرسه ومراسم افتتاح امروز است.
میبد افتخار دارد که درهمه زمینه ها وبخصوص علم و فرهنگ و هنر و صنعت و حمایت از آموزش و پرورش پیشگام بوده است و بیاری خداوند این راه روشن را ادامه خواهد و همچنان رتبه های برتر را در همه این قلمروها احراز خواهد کرد.
شایان یادآوری است که صنایع و اصناف و خیرین گرامی می توانند زيبايي کار نیک خودرا هم درتحقق این شعار بزرگ و آن هدف والا نشان دهند و هم آن را با ایجاد منابع پایدار برای آموزش و پرورش و دانشگاه و علم و فرهنگ و تامین منابع برای برنامه های نرم افزاری تکمیل نمایند و ازاین رو پیشنهاد می کنم واگذاري سهام برای منابع پایدار و وقف ودرراستای پشتیبانی از علم و فرهنگ و آموزش و پرورش پایه گذاری شود وبه صورت سنت حسنه و صدقه جاریه درآید و میبد ،شهر خورشید و فرهنگ ، دراین زمینه نیز پیشگام شود.
امیدوارم روند خیره کننده هرسال حداقل ده مدرسه جدید استمرار یابد و طرح ها و برنامه های تحولی مهم مطرح شده ومصوب در شورای آموزش و پرورش پیگیری و شتاب گیرد وهمه نهادها و ادارات آموزش و پرورش را دراولویت همکاری و یاری رسانی قرار دهند ، اینجانب نیز ان شاءالله بر عهد و میثاق خود در حداکثر همدلی و همکاری با آموزش و پرورش استوار خواهم ماند.
از همه خیرین و نیکو کاران محترم وشرکت هاوصنایعی که بیاری آموزش و پرورش و تربیت نسل آینده برخواستند و افتخار آفریدند تشکر می کنم ونیز ازمسؤلان محترم استان و شهرستان بویژه نماینده گرانقدر و فرماندار محترم و مسؤلان ارجمند آموزش و پرورش شهرستان واستان و کشور و سازمان نوسازی استان و کشور و ریاست ارجمند سازمان نوسازی کشور سپاس گزارم و توفیقات فزاینده همه بزرگواران را از خداوند مهربان خواهانم.
از عدم توفیق عرض ادب حضوری پوزش می خواهم و عزت و سلامت همگان را آرزومندم.
علی رضا اعرافی
۲۳ تیر ماه ۱۳۹۹
تجلیل از اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت یاس سرام ، همچنین مهندس خامسی پیمانکار پروژه و مهندس یدا... فیاضی به عنوان « پدر مدرسه سازی شهرستان میبد« از دیگر برنامه های این مراسم با شکوه بود.
روابط عمومی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان میبد