آرشیو خبرها

آیت الله اعرافی: رویکرد ارتقای دانش نسبت به تعلیم و تربیت اسلامی باید تقویت شود
آیت الله اعرافی: رویکرد ارتقای دانش نسبت به تعلیم و تربیت اسلامی باید تقویت شود
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش میبد؛ «آیت الله علیرضا اعرافی» در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، از سیاستگذاری در نظام تعلیم و تربیت بهعنوان رکن نخست این نظام نام برد و اظهار کرد: فرآیند مستقیم تعلیم و تربیت در کلاس رقم میخورد. میان دو عنصر سیاستگذاری و فرآیند تعلیم و تربیت؛ ردههای مدیریت قرار دارند که برنامهها را برای تحقق درست فرآیند تعلیم و تربیت در کلاس و مدرسه تدوین میکنند.
کار در نظام تعلیم و تربیت اسلامی و انقلابی حساس و پیچیده است
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه در نظام مدیریتی تعلیم و تربیت اسلامی افزون بر نکات کلی که در دانش مدیریت گفته شده است؛ اقتضائات و الزاماتی وجود دارد، خطاب به مدیران آموزش و پرورش حاضر در اجلاس، تصریح کرد: در واقع نظام تعلیم و تربیت اسلامی و انقلابی به شما سپرده شده است که کار حساس و پیچیدهای است.
وی در ادامه به بیان نکاتی با محور الزامات، اقتضائات و نکات راهبردی و کلان در حوزه راهبردی تعلیم وتربیت پرداخت و با اشاره به اهمیت رویکرد جامع مدیران نسبت به همه عناصر و ساحتهای راهبری تعلیم وتربیت، خاطرنشان کرد: بارها مشاهده شده است، مدیری در سطح مدرسه و سطوح دیگر به یکی از قلمرو ها اهتمام بیشتر و نامتوازن دارد. این یک آسیب و خطر است و مدیر نظام تعلیم و تربیت باید از یک نگاه جامع و متوازن به همه قلمروهای مدیریت برخوردار باشد.
ضرورت نگاه و رویکرد متوازن در نظام تعلیم و تربیت
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که گاهی مدیر سختافزار و گاهی نرمافزار را برجستهتر میبیند، ادامه داد: این کار یک مدیر تراز نیست چراکه راهبر و مدیر تراز نظام تعلیم و تربیت کسی است که از مدرسه تا عالی ترین سطوح از نگاه و رویکرد جامع و متوازن برخوردار است. ساحتهایی که در سند و نظام آموزش و پرورش آمده است درجات و وزنهایی دارند و مدیر باید درجات آنها را بشناسد و نگاه فراگیر به همه قلمروها داشته باشد.
آیت الله اعرافی از رویکرد راهبردی و برنامههای کلاننگر و جامع، مبتنی بر نگاههای راهبردی بهعنوان نکته دوّم الزامات نظام تعلیم و تربیت یاد کرد و ادامه داد: یک مدیر، روز نخستی که مسئولیت را میپذیرد باید در شعاع اسناد کلان و نیز در دایره ویژهای که خود ورود میکند؛ از نگاه کلان و راهبرد مشخص و برنامههای دقیق برخوردار باشد تا خود و دیگران بتوانند او را ارزیابی کنند.
وی ضمن تأکید بر اهمیّت نگاه و رویکرد پژوهشی در بین مدیران آموزش و پرورش؛ این را هم گفت که نگاه و رویکرد مدیر باید مبتنی ساختن تصمیمات بر مطالعات و تقویت رویکرد پژوهشی در مدرسه باشد.